Geschiedenis


Loading

Geschiedenis

Geschiedenis

Stamboom:

  • Van den Heuvel Fanny geboren te genk 01-06-1973 gehuwd met Dedroog Marc geboren te Leut 03-10-1970
  • Van den Heuvel Georges geboren te Vucht 30-07-1933 gehuwd met Meijers Francoise geboren te Uikhoven 17-01-1947
  • Van den Heuvel Leonardus geboren te Vucht 05-11-1897 gehuwd met Maria Claessens geboren te Vucht 26-05-1905
  • Van den Heuvel Jan geboren te Vucht 23-03-1863 gehuwd met Anna Berben

Hij was de broer van Chatarina Van den Heuvel geboren te Vucht en gehuwd met Boulogne Emiel geboren te Doornik op 23-03-1863 en overleden te Joost Node op 25-05-1902

Goudsmid juwelier Van den Heuvel Fanny afgestudeerd als goudsmid te Antwerpen van Technicum in 1995.

Na het huwelijk met Dedroog Marc heeft ze zich gevestigd te Vucht dorp het ouderhuis van Fanny. De villa is gebouwd in 1909 door Mvr Boulogne- Van den Heuvel als buitenverblijf, ze woonde in Doornik en na het overlijden van haar echtgenoot in 1902 heeft ze de villa gebouwd om dichter bij haar familie te zijn. Ze was rentenierster en omdat ze kinderloos was heeft ze eigendom geschonken aan Mathilde Van den Heuvel haar nichtje (Maria Mechtilde Van den Heuvel geboren 10-02-1883 te vucht) zij zorgde voor het huis als madame Boulogne er niet was.

Madame Boulogne was een vooraanstaande notabele van Vucht. Ze heeft het dorp een fanfarezaal geschonken dat nu een cafeetje is geworden en is gelegen schuin tegenover de villa. Ze heeft tegenover haar villa een park laten aanleggen dat gebruikt werd voor muziekfeesten. Uit documenten blijkt dat ze regelmatig voornaam bezoek over de vloer kreeg zoals de Notaris Delwaide waar ze een nauwe band mee had, dokter gemeentesecretaris en mensen van het koninklijk huis.

Deze documenten zijn goed bewaard gebleven in een kluis die op het eerste verdiep stond.

Na het overlijden van mvr Boulogne heeft het huis meerder huurders gekend en daar is geprobeerd van de kluis open te breken maar dit is nooit iemand gelukt en er werd dan gezegd dat de kluis leeg was.

In 1985 heeft Georges Van den Heuvel vader van Fanny het huis geërfd en gerestaureerd de villa stond toen al meer als 30 jaar leeg. De safe is tijdens de restauratiewerken met een kraan naar beneden gehaald onder het toeziend oog van oude dorpelingen. Ze werd deskundig open geslepen en wat bleek dat er voor veel geld aan aandelen en coupons in zaten die nooit verzilverd waren en wat bleek dat ze allen vervallen waren en niet meer waard dan antieke papieren.

Fanny en Marc hebben het huis in 1999 over gekocht en de restauratie werken verder gezet.

In de achterbouw zijn ze begonnen met een juweliers zaak en de safe pronkt nu in de hal van het atelier waar Fanny werkt.

In de kluis zaten er ook nog offertes van het hekwerk het 1ste hek 440 bef de dubbele poort van eerste kwaliteit nog eens 650 bef dit alles met werk , verblijfskosten en materiaal. Zo zijn er ook nog papieren voor de maak van de wijnkelder en aankopen van dure franse wijnen.

Die nog in het huis lagen maar doordat ze zolang zijn blijven liggen en in slechte omstandigheden zijn de stoppen weggerot en was de wijn eruit gelopen.

Zo is er ook nog een aanvraag voor het mee financieren voor de spoorweg aanleg naar scheepswerf st Barbara en de plannen zijn er ook nog bij.

Ook een plan voor aanleg van het park volledig uitgetekend op boterpapier

Een rekening van de gordijnen en overgordijnen met koperen baren. , naamkaartjes, doodsprentjes en ga zo maar door …